VEROUDERING en DE HUID! Wat is het meest effectief? 

Volgend dr Murad zijn dit de volgende ingrediënten

De ingrediënten die ik het meest effectief vind zijn retinoïden, alfahydroxylzuren, anti-oxidanten en peptiden.  Hier is waarom:

Retinol;
– Retinoïden ( Retinol en op recept van de dokter Vit A)  Vit A wordt aanvankelijk gebruikt om acne, mee-eters en dode cellen in de poriën te verwijderen, heeft retinol bewezen ongelooflijk effectieve anti-aging eigenschappen te hebben.  Het heeft aangetoond de celvernieuwing te versnellen om rimpels glad te maken, zonnevlekken te vervagen en collageen te bouwen.

– Alfahydroxyzuren:   Alfahydroxyzuren werken als krachtige exfoliantia, waardoor de dode huidcellen afslijten en ruimte maken voor de hergroei van nieuwe huid.  AHA’s hebben aangetoond de productie van collageen en elastine te stimuleren en hebben bewezen zeer effectief te zijn in het verminderen van de verschijning van rimpels, ruwheid en hyperpigmentatie.

– Antioxidanten:  Antioxidanten, zoals lycopeen, bètacaroteen en vitamine C, elimineren schadelijke vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor de meeste van wat wij als huidveroudering zien, zoals fijne lijntjes, pigmentveranderingen en onregelmatig/heden in de textuur.

– Peptiden:  Peptiden, de bouwstenen van eiwitten, zijn een essentieel ingrediënt geworden in de huidverzorging en zijn zeer krachtig in de behandeling van vroegtijdige veroudering.  Er zijn vele soorten peptiden, maar voor huidverzorging zijn er specifieke peptiden die veel gebruikt worden.  De meest populaire zijn collageen stimulerende peptiden, koperpeptiden, waarvan ook is aangetoond dat ze ontstekingen en neuropeptiden verminderen, die kunnen helpen om de gezichtsspieren te ontspannen, waardoor het verschijnen van rimpels wordt verminderd.

Stress en veroudering van de huid!

Het moderne leven heeft voor onbepaalde tijd invloed op de veroudering van de huid.  Cultural Stress, een vorm van stress, is de constante en  dagelijkse stress, die een normaal onderdeel is geworden van ons leven.  De veroudering van onze anders jeugdige huid floreert onder het gevoel dat we nu alles voor iedereen moeten voltooien.  Gecombineerd met het versterken van onze apparaten met e-mail, sms’jes en telefoongesprekken, is het een recept voor gestreste, verouderende huid.

Wat gebeurt er met de huid als we ouder worden? Wat verandert er in de Overgang?

De huid fungeert als een barometer van de algemene gezondheid en het welzijn van het hele lichaam en naarmate het lichaam vordert in het verouderingsproces, treden er onvermijdelijk veranderingen op.  De plotselinge vermindering van hormonen bij vrouwen in de leeftijd 45/’50/60 die in de menopauze leven, zal ervoor zorgen dat hun huid er heel anders uitziet en aanvoelt, deels als gevolg van een slechte bloedsomloop en bloedtoevoer naar de teint, wat op zijn beurt een doffe, matte uitstraling veroorzaakt.  Deze veranderingen manifesteren zich op de huid in de vorm van fijne lijntjes en rimpels en een drogere dan normale huid die vaak getrouwd is met een vaal en dof uiterlijk.

De huid is waarschijnlijk ook dunner geworden en er kunnen zich ook pigmentafwijkingen beginnen te vormen, wat resulteert in licht vergeelde of bruine gebieden van de huid die vaak bekend staan als ouderdomsvlekken of zonnevlekken.  Ook  gesprongen adertjes , coupe rosé of rosacea kunnen vaker zichtbaar zijn.

Deze veranderingen zijn bij een ieder anders. Dit heeft te maken met de manier van leven.   Als de huid veel blootgesteld is aan de schadelijke effecten van de zon of niet of nauwelijks aan verzorging van de huid heeft gedaan , zal de huid tekenen van veroudering vertonen.  Als er wel de juiste verzorging is gedaan om ervoor te zorgen dat de huid wordt beschermd tegen de zon met een SPF of  door de huid te verzorgen dmv goede producten (zoals bovenstaand vermeld) en het eten van  waterrijke voedingsmiddelen dan  kan de huid er jeugdig en stralend uitzien bij het ouder zijn geworden.

ZORG GOED VOOR JEZELF!

Er ook verzorgd en mooi uitzien?