Dit doet suiker met je huid:

De suikermoleculen die je in je lichaam krijgt, door het eten van al die zoete dingen, vallen je cellen aan. Dit proces heet “glycatie”, een stroom van chemische reacties waarbij suikers zich binden aan eiwitten. De chemische verbindingen die gedurende dit glycatieproces worden gevormd leiden uiteindelijk tot eindproducten “AGE’s”, waarbij de eiwitten onherstelbaar worden beschadigd. Uiteindelijk zit je opgescheept met eiwitvezels in je huid die stijf en misvormd worden. Het resultaat: rimpels en hangwangen (uitzakken van het gelaat).

Op je twintigste heb je nog nergens last van. Rond je 35 ste levensjaar is de glycatie pas zichtbaar. Het is net als zonschade, je bouwt het op in je jonge jaren en komt pas tot uiting als je wat ouder bent.

Maar dit is niet alles; De aanwezigheid van AGE’s (Advanced Glycation End products) zorgt voor nog veel meer verouderingsfactoren ofwel; UV straling en vervuiling. En voor degene die al een hele poos last hebben van acne; het proces van glycatie veroorzaakt een overmaat van het stresshormoon (cortisol). Het stresshormoon zorgt weer voor een verkeerde balans waardoor de huid verstoort.

Voorkomen kunnen we de glycatie niet. Suiker bevindt zich in veel producten, ook in gezonde producten zoals fruit. Het is verstandig om producten die vol met suiker zitten te verminderen. Gelukkig kun je met een gerust hart je dagelijkse fruit naar binnen werken. Fruit is natuurlijk erg gezond. Ze barsten van de antioxidanten tegen het ouder worden. En dan echt fruit! Daar zitten vezels in die de suikerinname weer vertragen.

Oké, even samenvatten; eet gewoon twee stuks vers fruit per dag en wees je bewust van wat je eet!

Zorg goed voor jezelf (huid)!!

Er ook verzorgd en mooi uitzien?